De zoektocht naar mijn passie

Mijn verhaal in een notendop

Op deze pagina leer je mij kennen

Wie ben ik? Hoe ben ik gekomen waar ik nu ben? Lees het hier.

“Als je mij zou vragen waar je mij voor kunt wakker maken zou ik eerst zeggen pizza en daarna een juridisch probleem oplossen.”

Stap voor stap

Ik heb nogal een lang pad bewandeld om mijn passie te vinden. Geloof het of niet maar mijn droom was dolfijnentrainster worden. Ik heb dierverzorging gestudeerd en kreeg helaas in mijn derde jaar een allergie voor dieren. Niet heel handig in de dierenbranche. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe “droom”. Een ding wist ik wel: ik wilde graag mensen helpen, alleen hoe wist ik niet.

Mensen helpen

Ik ben begonnen met personeel en arbeid. Dat was niet mijn ding. Veel te zakelijk en weinig contact met mensen. Daarom wilde ik het van compleet de andere kant proberen, namelijk maatschappelijk werk en dienstverlening. Hier kon ik ook mijn ei niet kwijt, ondanks dat het wel mensen helpen was.

Na die dag dacht ik: YES, dit is het.

Wat vind ik dan wel leuk?!

Na toch maar eens een goed onderzoek te hebben gedaan kwam ik bij rechten. Een vriendin van mij sprak er altijd met veel passie over en ik vond het allemaal maar erg interessant. Dus ik besloot een meeloopdag te volgen bij een rechtenstudie. Na die dag dacht ik: YES, dit is het. Tijdens mijn studiejaren zijn mijn studieboeken mijn passie geworden. Ik vond en vind het nog steeds heerlijk om mijn wettenbundel open te slaan en op zoek te gaan naar een manier om goed antwoord te vinden in de wet. De passie werd zelfs zo groot dat ik als opmerking kreeg van mijn vriend: “gebruik niet steeds van die juristenwoorden, zoals ‘in beginsel’.

Mijn droom gevonden

Mijn doel van mijn zoektocht naar mijn droom was een beroep vinden waarin ik mensen kan helpen en kan bijstaan als ze een probleem hebben. Ik heb mijn droom gevonden. Als je mij zou vragen waar je mij voor kunt wakker maken zou ik eerst zeggen pizza en daarna een juridisch probleem oplossen. Dit is de reden waarom ik mijn juridisch adviesbureau heb opgericht. Ik wil het allerliefst mensen helpen bij een juridische vraag of een probleem. Mijn uitgangspunt is problemen voorkomen en dus de rechter vermijden. Ik wil graag met mensen in gesprek gaan en luisteren naar hun probleem en samen kijken een oplossing.